Atradius Magyarország

Az Atradius Magyarország a régió egyik vezető hitelbiztosítója. Az alábbiakban a magyar csapatról és szerepéről olvashat bővebben.

Atradius hitelbiztosítás és követelésbehajtás – vállalata biztonsági hálója

Az Atradius küldetése közel egy évszázada, hogy segítse a biztonságos kereskedelmet. Az Atradius széleskörű kockázatkezelési ismeretei, kiegészítve kollégáink szakértelmével, hatékony megoldást nyújtanak. Nemcsak átvállaljuk a kereskedelmi kockázatot, hanem ügyfeleink számára biztonságos kereskedelmet teszünk lehetővé, követeléseik biztosításával. Hiszünk benne, hogy a kockázat egyben maga a lehetőség is!

Az Atradius Hitelbiztosító magyarországi fióktelepe 2005-ben kezdte meg tevékenységét. Fokozatosan váltunk a hazai hitelbiztosítási piac egyik meghatározó, majd piacvezető szereplőjévé. Induláskor kizárólag a magyar ügyfelek teljes körű kiszolgálására összpontosítottunk. Azonban dinamikus fejlődésünknek köszönhetően lehetőség nyílt arra, hogy a helyi piacon túl a román és a szlovén ügyfeleket is a magyarországi fióktelep szolgálhassa ki.

Annak érdekében, hogy teljes körű támogatást nyújthassunk ügyfeleink számára, 2007-ben az Atradius Collections B.V. is megnyitotta magyarországi fióktelepét, hogy a hazai piacon is elérhetővé váljon a követelésbehajtási szolgáltatás. 

Az Atradius nemzetközi mivolta ellenére, a munkatársaink közvetlen, személyes kapcsolatot ápolnak egymással, és ezt a hangnemet igyekszünk ügyfeleink felé is biztosítani.

Az Atradius csapata az Ön szolgálatában

Az Atradius szolgáltatásai az évek alatt felhalmozott tudásra és megszerzett kereskedelmi információra épülnek. Tevékenységünk és hosszú távú üzleti kapcsolataink alapja, a kockázatelemzési szakértelemünk.

Folyamatosan bővülő csapatunkban hitelvizsgálók, ügyfélreferensek, követeléskezelési szakértők, üzletkötők és irodai támogató munkatársak dolgoznak.

Tapasztalt munkatársaink értékes gazdasági információt nyújtanak üzletfelei fizetési szokásaival, esetleges kereskedelmi kockázataival kapcsolatban. Továbbá, számos részletes gazdasági- és piaci elemzéssel segítjük Önt, hogy a legjobb döntést hozza meg.

Vezetés

Vanek Balázs
Fióktelep-vezető
Atradius Crédito y Caución S.A.
de Seguros y Reaseguros Magyarországi Fióktelepe

A magyarországi Atradius Fióktelep megalapítása óta Vanek Balázs a fióktelep-vezető, munkájának elismerését mutatja a hazai mellett, a román és szlovén piaci jelenlétünk, amelynek eredményeképpen 2013-ban kinevezték a Délkelet-európai régió igazgatóhelyettesének.

Vanek Balázs közgazdászként diplomázott a Külkereskedelmi Főiskolán, majd a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett MSc diplomát.

Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország piacvezető hitelbiztosítójaként, kiváló szaktudású és motivált csapatunk munkájának eredményeként, ügyfeleink részére prémium színvonalú hitelbiztosítási és követeléskezelési szolgáltatást nyújtunk. A hitelbiztosítás kiemelt szerepet játszik partnereink hazai és export forgalmának biztonságos és sikeres lebonyolításában a normál napi ügymenet során, és különösen nagy hangsúlyt kap a gazdasági válság hatásainak, illetve az ehhez kapcsolódó alkalmazkodási kényszer profi kezelésében. A siker kulcsa, szoros együttműködésünk ügyfeleinkkel.

Vanek Balázs, Fióktelep-vezető

Vanek Balázs elkötelezett híve a haladásnak, a fejlődésnek és az innovációnak.

A gazdasági életből való kitekintés is hozzátartozik a mindennapjainkhoz úgy, mint a generációk közti különbségek megismerése és feloldása, a kultúra támogatása.

A társadalmi felelősségvállalás is fontos része szakmai életünknek, csapatunk, évek óta támogat rendszeresen, hátrányos helyzetű gyermekeket, családokat, velük foglalkozó intézményeket.

A magyarországi fióktelep története a kezdetektől napjainkig

A legfőbb mérföldkövek:

  • Az Atradiust 2003. augusztusában mutatták be, amely a Gerling NCM-bõl vált ki és az átalakulás 2004. január 5-ére fejeződött be.
  • Az Atradius Hitelbiztosító magyarországi fióktelepét 2005. májusában alapították.
  • Két év múlva, 2007-ben az Atradius Collections B.V. követeléskezelő is megnyitotta fióktelepét Magyarországon.
  • A román piacon 2012-ben kezdtünk el terjeszkedni, amelyet 2013-ban a szlovén piac kiszolgálása követett.
  • Az Atradius 2017-ben megalapította önálló romániai fióktelepét.
  • Az Atradius Hitelbiztosító magyarországi fióktelepének 2020-ban ünnepelhettük tizenötéves fennállásának évfordulóját.
    Még ugyanebben az évben új székhelyre költöztünk, a Kopaszi-gátnál a Budapart Gate irodaházba, amely a MOL Campus épülete mellett található.

A helyi igényekre fókuszálva

A helyben járás nem lehetőség, ha üzletről van szó. Aki így tesz, azt versenytársai megelőzik. Aktívan jelen vagyunk és szolgáltatásunkkal vállalkozása növekedését segítjük a már meglévő és jövőbeni piacain is. Bárhol is működik vállalkozása, a globális gazdasági kilátások éppúgy hatással lehetnek ügyfelei tevékenységére is, mint az Önére. Sőt, ha a meglévő piacai a csökkenő kereslet vagy stagnálás jeleit mutatják, a valódi növekedési lehetőséget Önnek is a potenciális új piacok jelenthetik. Szakembereink hitelbiztosítási és követeléskezelési szolgáltatásainkkal az aktuális gazdasági trendek, a helyi üzleti kultúra és jogszabályok ismeretében támogatják vállalkozása új piacra lépését.  

Az Atradius elsődlegesen arra törekszik, hogy az Ön kockázatkezelési eljárásaihoz igazodva, közösen alakítsunk ki egy személyre szabott kockázatkezelési megoldást, amely a vállalata stratégiájához és céljaihoz igazodik.

Karrier

Nemzetközi cégként világszerte tehetséges munkatársakat toborzunk.

Potenciális állásajánlatok és az Atradius által kínált helyi munkavállalási lehetőségek megtekintéséhez vegye fel velünk a kapcsolatot.

Önéletrajzát és motivációs levelét közvetlenül is elküldheti nekünk a info-hu@atradius.com e-mail címre.

Kapcsolódó dokumentumok