Az Atradius világszerte

Az Atradius szállítói hitelbiztosítási és követeléskezelési szolgáltatást nyújt világszerte, több mint 50 országban.

Vállalatunk része a Grupo Catalana Occidente (GCO.MC) csoportnak, amely piacvezető a spanyol és a globális hitelbiztosítási szektorban is.

Az Atradius Csoportról röviden

Hitelbiztosítási és követeléskezelési szolgáltatásaink segítségével a vállalatok kockázatmentesen értékesíthetik áruikat, szolgáltatásaikat halasztott fizetés mellett.

Az egész világra kiterjedő üzleti tevékenységünk gyors áttekintése

Az Atradius N.V. magántulajdonban lévő vállalat, amely a Grupo Catalana Occidente és a Grupo Compañía Espanõla de Crédito y Caución vállalatok tulajdonában áll. A tulajdonosokról angol nyelven érhető el további információ a Csoport weboldalon.

  • A vállalat központja Hollandiában található
  • Több mint 90 éve segítjük a globális, határon átnyúló kereskedelmet
  • 2,5 milliárd eurót meghaladó teljes árbevétel
  • Stratégiai jelenlét több mint 50 országban
  • 3 500 fő jólképzett kollégát foglalkoztat nemzetközi szinten az Atradius csoport

Szervezeti felépítés

Multinacionális vállalatunk működési struktúrájának felépítésekor a hatékonyságot tűztük ki célul, továbbá ahol csak lehetett az országspecifikus jogszabályi környezet szinergiájára törekedtünk világszerte. További információt a Csoport szervezeti felépítésével kapcsolatban, a Cégcsoport honlapján talál.

Pénzügyi stabilitás minősítése

Pénzügyi stabilitásunkat az A.M. Best hitelminősítő ügynökség megerősítette „A” (kiváló) stabil kilátásokkal, valamint a Moody’s is „A1” (stabil kilátások) minősítést adott. Mindkét ügynökség kiemelte az Atradius N.V. kulcsfontosságú szervezeteinek megbízható működését és vezető szerepét.
A besorolásainkról szóló legutóbbi információk és jelentések angol nyelven érhetők el az Atradius Csoport weboldalán.

Az Atradius N.V. menedzsmentje

Holding vállalatunk irányítási struktúrájának élén az Igazgatótanács és a Felügyelőbizottság áll. Ezen testületek ügyfeleink igényeit és a tulajdonosok érdekeit középpontba helyezve együttesen irányítják üzleti tevékenységünket.

Az öt tagból álló Igazgatótanács felelős az Atradius céljainak, stratégiájának és az eredményeinek megvalósulásáért, az Atradius és a kapcsolt vállalatok érdekeinek szem előtt tartása mellett.

Az Igazgatótanács tagjainak kinevezésére a Közgyűlés jogosult a Felügyelőbizottság és a Végrehajtó Bizottság ajánlása alapján.

Az Igazgatótanács tagjai:
David Capdevila, Chief Executive Officer
Andreas Tesch, Chief Market Officer
Christian van Lint, Chief Risk Officer
Claus Gramlich-Eicher, Chief Financial Officer
Marc Henstridge, Chief Insurance Operations Officer

Az Igazgatótanács tagjainak önéletrajza az Atradius Csoport weboldalán található angol nyelven.

A Felügyelőbizottság nyolc tagból áll, ez a testület felelős az Atradius általános ügyeinek és az Igazgatótanács politikájának figyelemmel kíséréséért és irányításáért. Az Igazgatótanácshoz hasonlóan kötelessége szem előtt tartani az Atradius és a kapcsolt vállalatok érdekeit.

A Felügyelőbizottság tagjai:
Xavier Freixes, elnök
Hugo Serra
Désirée van Gorp
John Hourican
Carlos Halpern
José María Sunyer
Juan Ignacio Guerrero
Joaquín Guallar

A Felügyelőbizottság két testületet működtet: az Audit és a Végrehajtó Bizottságot. Ezekről a bizottságokról az Atradius Csoport weboldalán található további információ angol nyelven.

Éves beszámolók

Éves beszámolóink teljes áttekintést adnak az Atradius N.V. teljesítményéről, bemutatják teljesítmény-mutatóinkat, stratégiánkat, éves mérlegünket, vállalati felelősség-vállalásunkat és további pénzügyi információkat.

A legutóbbi éves beszámoló és összefoglaló az alábbi helyen tekinthető meg és tölthető le (Adobe Reader letöltése). Korábbi éves beszámolóink az Atradius Csoport weboldalán találhatók meg.

Vállalati felelősség-vállalás

Üzleti tevékenységünk középpontjában a kereskedelem támogatása áll. Ez hatással van vállalati felelősség-vállalásunkra is, mivel véleményünk szerint a sikeresen működő kereskedelem a világon mindenütt nagy fontossággal bír a gazdaság fejlődése szempontjából. A sikeresen kereskedő vállalkozások képesek új munkahelyeket létrehozni és segíteni a gazdaság fejlődését. Ezen kívül üzleti tevékenységünk során átláthatóságra és etikai elveink betartására törekszünk, továbbá támogatjuk az ENSZ Global Compact kezdeményezését.

Az Atradius Csoport weboldalán található további információ a Vállalati felelősség-vállalási stratégiánkról.

Karrier

Nemzetközi cégként világszerte tehetséges munkatársakat toborzunk.

Potenciális állásajánlatok és az Atradius által kínált helyi munkavállalási lehetőségek megtekintéséhez vegye fel a kapcsolatot helyi irodánkkal. Önéletrajzát és motivációs levelét közvetlenül is elküldheti nekünk a jobs@atradius.com e-mail címre.

Kapcsolódó dokumentumok