Esettanulmány - Ramiris Kft.: A hitelbiztosítás szerepe az informatikai piacon

„A biztosító felelősséget vállal saját döntéseiért.”

Ramiris Europe Kft.

Áttekintés

Vállalat:

Ramiris Kft.

Iparág:

Informatika

Piac:

Helyi

Kihívás:

A kockázati tényezők minimalizálása

Eredmények:

Az Atradius-szal való együttműködés biztonságos vevői kitettséget eredményez.

Hogyan értük el:

Az értékesítők jobban odafigyelnek a kockázatos ügyfelekre

Az Atradius kiállt a kijelentés mellett, amely szerint közösen nagyobb sikert érhetünk el.

Ramiris Kisuczki-Tóth Márta
Ramiris Europe Kft.

Esettanulmány témája

A Ramiris Europe Kft. számára az egyik legfontosabb célkitűzés a pénzügyi kockázatok csökkentése, „ha hosszú távon gondolkodunk, akkor el kell dönteni, hogy milyen mértékben kockáztassunk, illetve hogyan lehet a kockázati tényezőket minimalizálni.” – fogalmaz a cég controlling vezetője. Továbbá fontos célként határozza meg a piacvezető pozíció megtartását, amelyhez a piaci változásokhoz való gyors alkalmazkodást társítja.

A Ramiris Kft. controlling vezetője, Kisuczki-Tóth Márta kijelentése szerint: „A hitelbiztosító nem csak javasolja, hogy milyen időre mennyi limitet kapjon az ügyfél, hanem azt biztosítja is. Tehát, ha a követelés behajthatatlanná válik, akkor kártérítést fizet, amely azt jelenti, hogy felelősséget vállal saját döntéseiért. Ráadásul tapasztalatunk szerint vevőink is sokkal jobban odafigyelnek, ha tudják, hogy egy hitelbiztosítóval vagyunk szerződésben, aki nem tesz kivételt, hiszen a szabályokat be kell tartani.”

„A hitelbiztosítóval való együttműködés – viszonylag kevés munkaráfordítással – biztonságosabb vevői kitettséget eredményez. Az értékesítést könnyebben lehet támogatni, ezáltal az árbevétel is növekedhet.
Az értékesítők pedig jobban odafigyelnek a kockázatos ügyfeleikre.”

Az Atradius szerepe

A piaci trendek és a lokális üzletpolitika ismeretének  birtokában 2013 óta szolgáljuk ki az informatikai piacon tevékenykedő Ramiris Europe Kft-t. A forgalom növekedése és a pénzügyi kockázatok csökkentése céljából háttéranyagot biztosítunk a döntések meghozatalában.

„A piacon az Atradiusnak van a legtöbb igényünkre megoldása, hiszen figyelembe kell venni nem csak a vevői, hanem a beszállítói oldalt is, továbbá megfigyeléseink szerint a hitelbiztosítók is „szakosodnak”, vagyis bizonyos ágazatban erősebbek” – emeli ki a controlling vezető.
Ramiris

Kisuczki-Tóth Márta, Controlling vezető, Ramiris Kft.


Az Atradiusnak kiemelt célja, hogy a legpontosabb válaszokat adja a felmerülő piaci kérdésekre, segítve ezáltal a Ramiris Kft. ügyleteit. A két fél közötti állandó kapcsolattartás közvetlen párbeszédet tesz lehetővé, így a közös cél nemcsak a folyamatokat erősíti, hanem a piaci jelenlétet is.

„Az eltelt közel három év alatt az Atradius csapatával csakis pozitív tapasztalataink voltak, minden helyzetben együttműködőek és segítőkészek. Gondolkodtam is azon, hogy vagy én vagyok nagyon szerencsés, vagy az Atradius, hiszen csak pozitív hozzáállású munkatársakat alkalmaznak, mert én személy szerint eddig mindenkivel nagyon jó kapcsolatban voltam” – fogalmaz Kisuczki-Tóth Márta.

Eredmények

A Ramiris Europe Kft. képviselője hangsúlyozza az Atradius jelenlétének fontosságát: „kiragadva egy példát a mindennapi életünkből: a hitelbiztosító rugalmassága tette lehetővé adott helyzetben, hogy egy üzleti döntés pozitív irányba változzon, együttgondolkodást biztosított arról, hogy milyen lépések segítenék az ügylet létrehozását. Az Atradius kiállt a kijelentés mellett, amely szerint közösen nagyobb sikert érhetünk el.”

Különféle speciális helyzetekben biztonsági hálót emeltünk a Ramiris Kft-nek, amely kereskedelmi magabiztosságot kölcsönzött úgy a piaci lépéseibe, mint a döntések meghozatalába.

Ramiris Europe Kft.

A magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát. A cég küldetésének címszavaként szerepel a partnerek magas színvonalú kiszolgálása, amely célkitűzést termékkörének állandó bővítésével alá is támaszt, több mint száz gyártó termékeinek a forgalmazása, illetve több mint háromezer kereskedő megkeresése által.

A Ramiris Europe Kft. már 1996 óta folyamatos termékújdonságokkal csábítja vásárlóit, amely üzletpartnerei elégedettségi fokát egyre magasabb szintre helyezi; széles termékválasztékának piachódító útjai, értékteremtő üzletpolitikájának sikeres látképe szolgálják a cég küldetését.