Hitelbiztosítás

Az Atradius Hitelbiztosítás olyan kereskedelmi hitelkockázatoktól segít megóvni vállalatát, mint a vevői fizetésképtelenség. Szolgáltatásunk elérhető a kis- közepes- és nagyvállalatok számára egyaránt

Hitelbiztosítási szolgáltatásunk segít megvédeni vállalatát a vevői fizetésképtelenség okozta veszteségektől. Célja, hogy az Ön vállalata biztonsággal kereskedhessen, és úgy fedezhessen fel új piacokat és lehetőségeket, hogy közben a hitelbiztosítás védelmet nyújt a kereskedelmi hitelkockázatok, mint például a halasztott fizetés esetén felmerülő késedelmes fizetés ellen.

 

Accounts Receivable Insurance

 

Az Atradius biztosított partnerei olyan szakértői csapat támogatását élvezik, amely szorosan együttműködve Önnel kezeli a vevőkkel szembeni kereskedelmi kockázatokat és elemzi azokat. A szolgáltatás Magyarországon is elérhető, ahol helyi csapatunk jól ismeri a szokásokat és törvényeket, valamint azt az üzleti környezetet, ahol az Ön vállalata tevékenykedik.  Ezen kívül globális jelenlétünk és nemzetközi tapasztalatunk azon piacokra is kiterjed, ahol az Ön jelenlegi és potenciális ügyfelei megtalálhatóak. Ezáltal az egész világon megszerzett tudásunk előnyét tudjuk nyújtani Önnek, egy határokon átívelő csapattal, világszerte.

Az Atradius Hitelbiztosítás előnyei

Az Atradius Hitelbiztosítás a következő előnyöket kínálja vállalata számára:

 • újabb banki források hozzájutásához segítheti Önt azáltal, hogy finanszírozó bankja számára biztosítéki hátteret nyújt
 • támogatás az üzleti stratégia meghatározásánál, a lehetőségek és kockázatok azonosítása által
 • eredményesebb pénzügyi beszámoló elérése, a behajthatatlan követelésekre elkülönített tartalék csökkentésével
 • biztonsági védőhálót nyújtunk, hogy Ön a növekedésre és az új piacok megszólítására koncentrálhasson

Következetesség és átláthatóság - igény szerint kialakított konstrukció

Hitelbiztosítási szolgáltatásunk egyszerű és hatékony. A szolgáltatást világszerte a Modula nevű, moduláris szerződéssel kezeljük, amely rugalmasan alakítható az Ügyfeleink egyedi kereskedelmi és cégpolitikai igényeihez.

Az egységes szerződés biztosítja, hogy szolgáltatásunk nemzetközi szinten ugyanazt a színvonalat és kiszolgálást tudja nyújtani Önnek.

Az Atradius segített abban, hogy vállalatunk lépésről lépésre növekedhessen. Javult a szolgáltatásunk minősége, élénkíteni tudtuk a meglévő ügyfelekkel folytatott kereskedelmünket, és újabb partnerekkel tudtunk üzletet kötni.

Credit Manager
mezőgazdasági nagyvállalat

Modula rendszerünk előnyei:

 • Egységes alkalmazhatóság valamennyi piacon és nyelven – több nyelven dolgozó kockázatkezelő és jogi szakértőink gondoskodnak arról, hogy a szerződés tartalma világos és minden nyelven azonos legyen
 • Átláthatóság – a hitelbiztosítási szerződés csak az Ön számára fontos feltételeket tartalmazza, apróbetűs részek nélkül
 • Könnyű online adminisztráció – az új online rendszerünk, az Atradius Atrium segítségével közvetlenül kezelheti szerződését, így gyorsan és egyszerűen kérhet hitelkeretet vevői részére, értesíthet bennünket kárigényeiről és követheti az ügyintézést.

A követeléskezelési folyamatok hatékonyságának maximalizálása online eszközök segítségével

Hitelbiztosított követelések kezelése az Atradius Atrium online rendszer segítségével

Az Atradius Atrium online rendszerünkön keresztül közvetlenül kezelheti szerződését, beküldheti lejárt követeléseit és kárigényét, követheti ezen folyamatok feldolgozottságát. Az Atradius Atrium egy biztonságos, egyszerű és ügyfélbarát web alapú szerződéskezelő rendszer, amely díjmentesen elérhető hitelbiztosított Ügyfeleink számára. Egységes, teljesen integrált platform, amellyel hatékonyan és egyszerűen az irányítása alatt tarthatja vállalata kintlévőség kezelését.

A következő műveletek végezhetőek el az Atradius Atrium segítségével:

 • hitellimitek kezelése és a vevők fizetési moráljának nyomonkövetése
 • a lejárt és lejelentett követelések figyelemmel kísérése
 • kötvénykondíciók megtekintése
 • e-mail- és online értesítések beállítása
 • megtekintheti az Atradius kiadványait, amelyek a vevőszektor vagy ország szempontjából a leginkább relevánsak Önnek.

A részletekről, hogy hogyan lehet a rendszer segítségével a hitelbiztosítási szerződéseket a nap bármely szakában, a világ bármely pontjáról kezelni, az Atradius Atrium oldalon olvashat.

A vevőportfólió kezelése az Atradius Insights segítségével

Az Atradius Insights egy professzionális vevőportfólió elemző eszköz, amelyet az Atradius Atriumon keresztül is elérhet. Ügyfeleinkkel szorosan együttműködve fejlesztettük ki abból a célból, hogy segítségével könnyen azonosíthassák a kockázatokat, követhessék portfóliójuk teljesítményét, és új üzleti lehetőségeket találjanak. A hitelbiztosítási szektorban új szintre emelte a vállalati kintlévőség kezelést. További információt az Atradius Insights oldalon talál.

A hitelbiztosítási szerződés funkcióinak bővítése további Atradius szolgáltatásokkal

B2B követeléskezelés

Az Atradius hitelbiztosítási szerződés keretein belül elérhető követelésbehajtási szolgáltatásunk is. Az Atradius Collections, mint követeléskezelési specialista, az Önök nevében hajtja be a kifizetetlen számlák miatt keletkezett kintlévőséget.

Atradius Global

Az Atradius Global multinacionális vállalatok számára nyújtott hitelbiztosítási szolgáltatás, amely személyre szabott, rugalmas megoldásokat kínál világszerte, földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül,figyelembe véve a nemzetközi sajátosságokat, igényeket.

Egyedi Hitelbiztosítási Megoldások

Az Egyedi Hitelbiztosítási Megoldásokkal foglalkozó üzletágunk olyan megoldásokat kínál, amelyek túlmutatnak egy hagyományos hitelbiztosítási szerződés keretein. Ilyen lehet például az extrém magas kockázat, teljes értékesítési árbevétel vagy egy teljesen egyedi helyzet biztosítása.

Az Atradius Egyedi Hitelbiztosítási Megoldásokról további információ angol nyelven áll rendelkezésre az Atradius Csoport weboldalán.

Kapcsolódó dokumentumok